Мадрид погрожує відправити національну поліцію в Каталонію

Мадрид погрожує відправити національну поліцію в Каталонію
Залучення національної поліції Іспанії для підтримання порядку в Каталонії може викликати нову хвилю протестів

Педро Санчес представить план по розширенню автономії Каталонії в середу

Міністр внутрішніх справ Іспанії Фернандо Гранде-Марласка заявив про те, що має намір надіслати національну поліцію до автономного регіону Каталонія, якщо місцева влада не зробить більше для зупинки протестів. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Мова йде про виступи населення Каталонії на вихідних, які перекрили найважливішу автомагістраль. Мова йде про шлях АР-7 на узбережжі Іспанії. Протестувальники заважали руху по цьому автошляху протягом 15 годин минулої суботи. 

Проте залучення національної поліції Іспанії для підтримання порядку в Каталонії може викликати нову хвилю протестів. У вересні 2017 року національна поліція країни підтримувала порядок в автономному регіоні на північному сході країни напередодні референдуму 1 жовтня.

Очільник уряду Іспанії Педро Санчес обіцяє в середу цього тижня представити детальний план щодо розширення автономії Каталонії. Прем’єр-міністр і очільник Соціалістичної партії заявляв про готовність дати згоду на можливі референдуми в майбутньому щодо розширення автономії північно-східного регіону Іспанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: