Маккейна обурило рішення Росії щодо іноземних ЗМІ

Маккейна обурило рішення Росії щодо іноземних ЗМІ
Джон Маккейн

Путін знає, що найбільшою загрозою для його диктатури є правда

Голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн висловив обурення через очікуване ухвалення в Росії закону про можливість визнавати іноземними агентами іноземні засоби інформації. На його думку, не можна порівнювати RT і ті іноземні медіа, які працюють у Росії.

Заяву такого змісту оприлюднено на офіційному сайті сенатора у середу.

«Як світовий лідер свободи слова і вільної преси, Сполучені Штати мають чітко заявити: немає нічого спільного між RT і медіамережами, такими як «Голос Америки», Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода, CNN або BBC. Журналісти, які працюють у цих медіа, займаються пошуком правди, спростовують брехню і притягують до відповідальності уряди. Пропагандисти RT перешкоджають правді, поширюють брехню і прагнуть підірвати демократичні уряди, щоб підтримати порядок денний Володимира Путіна», – йдеться в заяві впливового американського сенатора.

«Володимиру Путіну не потрібні виправдання, щоб придушувати іноземні ЗМІ, також як йому не були потрібні виправдання для численних вбивств журналістів та політичних опонентів останніми роками. Путін знає, що найбільшою загрозою для його диктатури є правда і готовність справжніх російських патріотів висловлювати її і діяти згідно з нею», - зазначив Маккейн.

За словами сенатора, Сполучені Штати не неповинні ухилятися від захисту американської демократії, а називати RT тим, чим він є, а саме пропагандистською мережею, і вимагати, щоб її канал у США зареєструвався як іноземний агент.

«Водночас, разом з нашими союзниками у Вільному світі, ми повинні продовжувати підтримувати право російського народу на доступ до ЗМІ, які готові говорити їм правду», - наголосив у своїй заяві сенатор Джон Маккейн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: