Масове прибуття рохінджа до Бангладеш може спричинити гуманітарну катастрофу

Масове прибуття рохінджа до Бангладеш може спричинити гуманітарну катастрофу

Влада Бангладеш суттєво обмежила свободу пересування рохінджа

Бангладеш загрожує гуманітарна катастрофа через прибуття із сусідньої М'янми понад 400 тисяч представників етнічної меншини рохінджа. Про це в неділю, 17 вересня, повідомляє Дитячий фонд ООН Unicef.

Нові біженці продовжують перетинати кордон тисячами, оскільки в М'янмі їхній меншині загрожує смерть. Міжнародна організація з міграції (МОМ) назвала ситуацію довкола рохінджа «кризою біженців, що найшвидше розвивається», пише інформагенція dpa.

Тим часом, влада Бангладеш суттєво обмежила свободу пересування рохінджа. Відтепер вони змушені залишатися у спеціально організованих таборах, «допоки не повернуться у свою країну». Їм заборонено зупинятися в будинках родичів і друзів, а місцевому населенню заборонено надавати прихисток рохінджа. Їм також заборонено подорожувати автобусами та вантажівками.

Як повідомлялося, масштабна операція військових М'янми у регіоні Ракхайн, де проживає нацменшина рохінджа, розпочалася наприкінці серпня після того, як група бойовиків рохінджа здійснила серію нападів на поліцейських. За цей час сотні рохінджа були вбиті, багато їхніх будинків - спалено. 10 вересня угруповання «Араканська армія порятунку рохінджа» (ARSA) оголосило про призупинення вогню проти урядових сил М'янми на місяць, проте уряд цю пропозицію відкинув, заявивши, що не має намірів вести переговори з «терористами».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: