ООН повідомляє про збільшення біженців мусульман-рохінджа з М’янми

ООН повідомляє про збільшення біженців мусульман-рохінджа з М’янми

Тільки за один день кількість зафіксованих утікачів виросла на 20 тисяч людей

Організація Об’єднаних Націй заявила 9 вересня, що близько 300 тисяч мусульман-рохінджа втекли у Бангладеш із штату Ракхайн у М’янмі упродовж 15 днів від часу посилення насильства у цій країні.

Повідомляється, що багато людей були виявлені в селах і районах, які раніше не були перевірені.

За словами Джозефа Тріпури, представника агентства ООН у справах біженців, кількість зафіксованих утікачів зросла за день одразу на щонайменше 20 тисяч, бо остання цифра від ООН була 270 тисяч людей.

Більшість рохінджа прибувають пішки або на човнах уздовж 278-кілометрового кордону між Бангладеш і М’янмою.

Біженці звинувачують сили безпеки у М’янмі, країні, де більшість складають буддисти, в спалюванні їхніх сіл. Уряд заявляє, що сили безпеки реагують на напад минулого місяця на поліцейські дільниці з боку бойовиків рохінджа.

Є повідомлення, що в таборах та імпровізованих поселеннях в Бангладеш рохінджа не вистачає їжі і води.

Раніше повідомлялося про 73 тисячі представників народності рохінджа, що втекли від насильства на заході М’янми до сусідньої Бангладеш.

У М'янмі в останні тижні загострився конфлікт на релігійному ґрунті між мусульманською меншістю народності рохінджа і основним складом населення, яке сповідує буддизм. Жертвами збройних конфліктів стали кілька сотень людей.

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що «незадоволений» і готовий виступити проти Росії, якщо російська влада підтримуватиме «шайтанів» у М'янмі. Він повідомив, що в питанні М'янми йому ближча позиція президента Туреччини Ердогана і він його підтримує.

Також Кадиров у Чечні зібрав величезний мітинг, де прийняли звернення до Путіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: