Масштабні акції протесту у Єревані: активісти перекрили рух (відео)

Масштабні акції протесту у Єревані: активісти перекрили рух (відео)
Фото: Радио Азатутюн

За словами очевидців, поліція почала зачистку проїжджої частини від демонстрантів

У Єревані в понеділок, 16 квітня, протестувальники, які виступають проти висунення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра, перекрили ряд ключових автодоріг.

Люди лягають на асфальт, щоб не пропустити машини, в тому числі громадський транспорт. Рух центральною частиною міста майже припинено.

Поліція заблокувала підступи до будівлі парламенту Вірменії на проспекті Баграмяна.

За словами очевидців, згодом поліція Вірменії почала зачистку проїжджої частини центральних автодоріг Єревана від демонстрантів.

Час від часу між водіями і демонстрантами відбуваються сутички.

Депутат парламенту Вірменії, керівник опозиційної фракції «Елк» Нікол Пашинян, який очолює акцію демонстрантів, у неділю закликав жителів Єревана організувати «масові акції громадянської непокори», зокрема, блокувати вулиці, перекривати рух на мостах, порушити роботу метрополітену.

Нагадаємо, 14 квітня правляча Республіканська партія офіційно затвердила кандидатуру керівника партії, екс-президента Саргсяна на посаді прем'єр-міністра країни. У понеділок, 16 квітня, його кандидатура буде висунута офіційно парламентською фракцією Республіканської партії.

17 квітня в парламенті Вірменії відбудуться вибори нового прем'єр-міністра, в руках якого буде сконцентрована влада, згідно з переходом країни на парламентську форму правління.

Повноваження Саргсяна на посаді президента завершилися 9 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: