McDonald's та Starbucks оштрафували в Індії через використання пластику

McDonald's та Starbucks оштрафували в Індії через використання пластику

На сьогодні у 25 з 29 індійських штатів діє повна або часткова заборона на використання одноразового пластику

У другому найбільшому штаті Індії Махараштра оштрафували заклади McDonald's та кав’ярні Starbucks через використання ними пластику. Індія бореться з використанням пластикових виробів в межах глобальної компанії зі збереження природи.

Про це повідомляє CNN.

Заборону на одноразове використання пластику, наприклад, пакетів у магазинах, контейнерів для їжі та столових приладів, анонсували в Індії ще у березні 2018 року. Однак офіційно вона почала діяти 23 червня.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді раніше називав пластик «загрозою людству». Його уряд прагне припинити використання одноразових пластикових виробів до 2022 року.

На сьогодні принаймні у 25 з 29 індійських штатів діє повна або часткова заборона на використання одноразового пластику, однак щодо дотримання цієї заборони немає належного нагляду.

У McDonald's повідомили, що після набуття чинності такої заборони вони знайшли вихід та почали використовувати дерев’яні столові прилади, паперові чашки та соломинки з кукурудзяного крохмалю. Однак ресторан фастфуду оштрафували через пластикові кришки для напоїв, яким керівництво поки не знайшло заміни.

Кав’ярня Starbucks не відповіла журналістам на запит.

Раніше повідомлялося, що McDonald’s замінить пластикові соломинки на паперові у Британії та Ірландії.

Єврокомісія може заборонити низку пластикових виробів та стягувати з країн кошти за кожний кілограм пластикового сміття, яке не придатне для переробки й повторного використання.

Британський уряд планує заборонити продаж пластикових соломинок, мішалок та вушних паличок, щоб захистити водойми від забруднення.

Київська міська рада заявила, що пропонуватиме обмежити в Україні використання поліетиленових пакетів у магазинах.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: