Медики назвали найнебезпечніші країни для туристів

Медики назвали найнебезпечніші країни для туристів

Україна опинилася в категорії з середнім медичним ризиком для туристів

Експерти медичної сервісної компанії International SOS склали інтерактивну карту світу, на якій вказали рівень ризику відвідування країн для туристів з медичної точки зору. Україна опинилася в категорії з середнім медичним ризиком для туристів.
Найнебезпечнішими країнами для відвідування туристів експерти назвали Ірак, Сирію, Афганістан, Лівію, Ємен, Сомалі, Південний Судан, Еритрею, Гвінею, Буркіна-Фасо, Бурунді, Центральноафриканської республіки, Північну Корею, Гайани і Гаїті. Більшість цих країн знаходяться в Африці.

У категорію країн з високим ризиком експерти віднесли ті держави, де система охорони здоров'я перевантажена або не існує зовсім. Можливість надання першої допомоги, швидкої або стоматологічних послуг в цих країнах може бути обмежена або взагалі бути відсутнім. Якісні ліки за рецептом в цих країнах недоступні. У цих країнах також відзначається високий ризик зараження їжі та води інфекціями, деякі з яких можуть привести до важких захворювань на кшталт малярії або холери.
До країн, в яких «швидко змінюються різні ризики» віднесли ті, в яких існує великий розрив якості медичної допомоги в містах і віддалених від них населених пунктах. Також в цих країнах є ризик спалаху інфекції. Крім того, отримати якісну медичну допомогу в міському середовищі цих країн можна тільки від «певних постачальників». У цю категорію поряд з Росією експерти віднесли Китай, Казахстан, Іран, Індію та інші країни.
Україна опинилася в категорії з середнім медичною ризиком для туристів. У цьому списку також знаходяться Румунія, Болгарія, Словаччина, Сербія, Литва і Латвія.
У рейтинг найбільш безпечних країн для туристів потрапили більшість країн Євросоюзу, США, Канада, Австралія, Японія, Південна Корея, ПАР, Туреччина, Уругвай і Чилі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: