Меркель йде з посади голови партії ХДС - Bloomberg

Меркель йде з посади голови партії ХДС - Bloomberg
Канцлер ФРН Ангела Меркель
Фото: AFP

Ангела Меркель очолює партію з 2000 року

Німецький канцлер Ангела Меркель планує звільнитися з посади голови своєї партії «Християнсько-Демократична партія». Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

«Німецький канцлер Ангела Меркель звільниться з посади голови своєї партії «Християнсько-Демократична партія» майже через два десятиліття (керівництва – ред.)», - зазначає видання з посиланням на своє джерело, близьке до справ партії.

При цьому ресурс зазначив, що курс євро впав незабаром після оприлюднення цієї новини.

Варто зазначити, що Ангела Меркель очолює партію з 2000 року.

У Німеччині підтримка «Християнсько-демократичного союзу» (ХДС) на чолі з канцлеркою Ангелою Меркель та Християнсько-соціального союзу впала до нового історичного мінімуму. Згідно з результатами опитування, наразі лише 24 відсотки респондентів підтримують блок сестринських партій ХДС/ХСС.

Останніми місяцями спостерігається тенденція до зниження підтримки партій «великої коаліції» у ФРН - ХДС/ХСС та СДПН. Проявляється вона і на земельному рівні. 14 жовтня в Баварії на виборах земельного парламенту ХСС не лише втратив абсолютну більшість, а й показав найгірший результат від 1950 року. А соціал-демократи взагалі опинилися на п'ятому місці. Це були перші регіональні вибори після формування навесні четвертого уряду канцлерки Ангели Меркель. Падіння популярності партій коаліції пов'язують у тому числі і з частими суперечками між партнерами.




Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: