Мешканці Луганська дали 5 років в’язниці за спроби закласти бомбу на київському Майдані

Мешканці Луганська дали 5 років в’язниці за спроби закласти бомбу на київському Майдані
Анастасія Коваленко

За даними слідства, куратором спецоперації виступав співробітник ГРУ Генштабу Росії

Печерський райсуд Києва засудив 33-річну мешканку Луганська Анастасію Коваленко за спроби організувати терористичний акт у центрі Києва і призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Про це стало відомо «Главкому» з вироку суду від 2 червня.

Досудове розслідування підтвердило, що в середині грудня 2014 року дівчина приїхала з Луганська до Києва для проведення спецоперації. У її сумочці були граната РГД-5 з маркуванням «198-78 Т» і запал до гранати,  а також мобільний телефон. Радіус можливого ураження становив півкілометра.

Закласти вибухівку вона планувала 17 грудня на Майдані Незалежності біля Будинку профспілок акції протесту. Того дня там відбувалася акція проти знесення будівлі підприємства «Господарське управління Федерації профспілок України».

Натомість терористці довелося корегувати план, оскільки кількість людей на протестній акції була немасовою. Тому її координатор з Луганська на ім’я Костянтин прийняв рішення закласти саморобний вибуховий пристрій біля скверу, що поряд з Національним академічним драматичним театром імені Івана Франка. Коваленко мала намір залишити вказану вибухіву у вигляді жіночої сумки з метою подальшого приведення її в дію.

Однак співробітники СБУ завадили жінці довести злочин до кінця і вона була затримана.

За інформацією СБУ, куратором терористки був співробітник ГРУ Генштабу Росії.

Під час розгляду справи Анастасія Коваленко розкаялася і сприяла розкриттю злочину (надавала інформацію про організатора - особи, матеріали щодо якої виділено в окреме провадження).

Разом з тим, за весь час розслідування цієї справи сепаратистські сайти заявляли про фабрикацію справи Коваленко. У соцмережі «Вконтакте» навіть була створена група на її підтримку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: