Мей не вдалося домовитися з Юнкером щодо Brexit

Мей не вдалося домовитися з Юнкером щодо Brexit
Тереза Мей заявила, що в перемовинах з Жан-Клодом Юнкером щодо Brexit не вдалося досягти прориву

Мей повернеться в Брюссель наприкінці тижня для закінчення угоди щодо Brexit

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що в перемовинах із головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером стосовно майбутніх стосунків із Лондоном та Брюсселем не вдалося досягти прориву.

Після переговорів у столиці Бельгії 21 листопада Мей зазначила, що повернеться туди наприкінці тижня для закінчення угоди щодо Brexit.

«Я зараз планую повернутися для інших зустрічей, включно з президентом Юнкером, у суботу для обговорення, як ми можемо прийти до закінчення цього процесу… в інтересах всіх наших людей», – сказала Мей.

Зустріч відбулася за кілька днів до саміту ЄС 25 листопада, на якому мають узгодити остаточну угоду про вихід Британії з Євросоюзу, і трохи більше ніж за чотири місяці до запланованого терміну Brexit.

Сторони мають узгодити кілька питань, зокрема, те, яким буде доступ Великої Британії до ринку ЄС і доступ човнів Європейського союзу до британських вод.

Як повідомлялося, 14 листопада після бурхливих дебатів британський кабінет міністрів вирішив підтримати досягнуту раніше підсумкову угоду про вихід із ЄС.

Пізніше Єврокомісія оприлюднила протокол, погоджений представниками Великої Британії та ЄС у повному обсязі, який враховує особливості відносин між Ірландією та Північною Ірландією та містить гарантії, що за будь-яких умов між країнами не буде встановлено жорсткого кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: