Між Вашингтоном та Москвою взята пауза щодо України - Безсмертний

Між Вашингтоном та Москвою взята пауза щодо України - Безсмертний
Роман Безсмертний про зустріч Трампа і Путіна: погіршення ситуації не відбулося

Безсмертний вважає, що США та Росія сьогодні занадто зв’язані в багатьох речах, тому їхні лідери не можуть не зустрічатися

Зустріч лідерів США та Росії в особистісному плані стала програшною для Дональда Трампа. Це задовольнило амбіції Володимира Путіна. Тому після вдалого для росіян Чемпіонату світу по футболу і до американських виборів у листопаді навряд чи можна чекати якогось серйозного маневру на фронті в Україні. Про це заявив в ранковому ефірі на телеканалі 112 віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний.

«Від Чемпіонату світу по футболу до виборів в Америці навряд чи можна чекати якогось серйозного маневру на фронті. Тим більше, що вчорашня зустріч з Путіним в особистісному плані є абсолютно програшною для Трампа. Тому амбіції Кремля дещо задоволені. Те, що там замало прозвучало слово «Україна», так само дає відповідь на це питання. Однак я погоджуюся, що погіршення ситуації не відбулося. В питаннях, пов’язаних з Україною, між Вашингтоном та Москвою взята пауза і це видно», - сказав він.

Безсмертний вважає, що США та Росія сьогодні занадто зв’язані в багатьох речах, тому їхні лідери не можуть не зустрічатися. Починаючи від питань космосу та закінчуючи ядерною зброєю, де завершується дія відповідних протоколів, і їх треба продовжувати. Як каже політик, «це та частина, якою завжди можна було прикривати речі, що обговорювалися в закритому режимі».

«Видно, що президент Трамп повністю провалився. Єдиним його успіхом є те, що проблемні питання віднесено до обговорення в спеціальних профільних групах, які будуть створені. І я тут ніякої трагедії не бачу, бо миттєва реакція конгресменів та сенаторів США показала, що тут заднього ходу не буде», - переконаний він.

Однак, за словами Безсмертного, ні вчорашня зустріч, ні те, що було зроблено досі, не дає відповідь на безпекові питання, як послабити напруження у світі.

Він зауважив, що тема України під час зустрічі двох президентів була найслабшою. «Оточення Трампа і українська сторона дуже багато робили для того, щоб прозвучало питання щодо заручників. Трампа навіть учили деяким прізвищам українських в’язнів. На жаль, ці речі не прозвучали. Чому? Можливо стане відомо після закритої зустрічі Трампа із Конгресом, де обговорюватимуться ці питання. Однак ми вже почули реакцію з Вашингтону», – сказав він.

На його думку, провалу на сьогодні не відбулося, а це означає, що треба далі методично співпрацювати з Адміністрацією Трампа, бо почнуть роботу анонсовані профільні групи по всім проблемним питанням і Україна не має бути осторонь.

Щодо відповіді Путіна про те, що питання Криму для Росії закрите, Безсмертний сказав наступне: «Даруйте, але для Хрущова, Брежнєва тема ГДР і Варшавського договору теж була закрита. Тому поживемо-побачимо».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: