Могеріні та Помпео поговорили в Брюсселі про Україну

Могеріні та Помпео поговорили в Брюсселі про Україну
Високий представник ЄС Федеріка Могеріні

Зустріч стала можливістю для сторін обговорити низку загальних нагальних питань зовнішньої політики і безпеки

Високий представник Євросоюзу із закордонних справ Федеріка Могеріні зустрілася в четвер у Брюсселі з держсекретарем США Майком Помпео.

Про це повідомила Європейська зовнішньополітична служба.

«Зустріч стала можливістю для сторін обговорити низку загальних нагальних питань зовнішньої політики і безпеки. Вони обговорили поточну роботу з денуклеаризації Корейського півострова, ситуацію в Україні, перспективи миру в Афганістані, конфлікт в Сирії, останній розвиток подій в Іраку, підтримку країн групи G5 Сахель і триваючу прихильність ЄС іранської ядерної угоди», - йдеться в комюніке ЄВС.

У документі також наголошується, що за цією двосторонньою зустріччю відбулось засідання восьмої ради ЄС-США з енергетики, на якому співголовували глава дипломатії ЄС Могеріні, заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович, член Єврокомісії з питань енергетики Мігель Аріас Каньєте, державний секретар США Помпео і міністр енергетики США Рік Перрі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на полях саміту НАТО в Брюселі провів низку двосторонніх зустрічей зі світовими лідерами, зокрема з президентом США Дональдом Трампом.

Згодом Порошенко розповів про розмову із Трампом.

Також Петро Порошенко провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном у рамках робочого візиту до Брюсселя для участі у заходах Саміту НАТО. 

Раніше Генсек НАТО та Порошенко провели спільну прес-конференцію.

Читайте також: З чим НАТО відрядить Трампа до Путіна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: