Московська церква занялась новим бізнесом: продає киянам місця на цвинтарі (ФОТО)

Московська церква занялась новим бізнесом: продає киянам місця на цвинтарі (ФОТО)
Влада поки вдає, що проблеми цвинтарного колапсу у Києві немає

У храмі Петра й Павла на Нивках пропонують придбати землю для погребіння заздалегідь

Поки в місті назріває цвинтарний колапс, церква московського патріархату – приход святих апостолів Петра і Павла на Нивках – заздалегідь пропонує придбати земельні ділянки для погребіння на православному приходському кладовищі поблизу Києва.

Оголошення з таким змістом вже можна побачити у столиці.

5

Нагадаємо, що раніше колишній перший заступник мера Віталія Кличка Ігор Ніконов повідомив, що вирішити проблему із цвинтарним колапсом завадила політика. Усі кладовища столиці вичерпали свій ресурс і в найближчі півроку-рік місто не матиме де, ховати своїх померлих жителів.

__01Храм в столиці, де пропонують купити місце на цвинтарі за 30 км від Києва

«Моя позиція полягала в тому, що треба було терміново домовитися з областю про чіткий розподіл кордонів і нарешті вже узаконити їх. Треба було щось забрати у області, а вони натомість хотіли забрати 80 гектарів Коцюбинського. В цьому розподілі й були місця під нові кладовища. Тобто область віддавала і дороги, і місця», - пояснює Ніконов.

В цьому, на його думку, була взаємна вигода міста і області, «та втрутилась політика».

«Те, що місто набувало більше, нікого не хвилювало, а от ідея віддати 80 гектарів спровокувала багато смороду. Я так розумію, що поки на це ніхто не пішов. Мені простіше, я не політик, я б зробив. Але можна зрозуміти Віталія. Керівник віддати нічого вже не може – це обов’язково йому запишуть у мінус. Хоча домовленість із тодішнім губернатором Володимиром Шандрою у нас була. Могли бути вирішені питання і стосовно кладовищ, і стосовно звалищ», - розповів Ніконов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: