МЗС: в’їзд в Україну нових дипломатів РФ поки не розглядається

МЗС: в’їзд в Україну нових дипломатів РФ поки не розглядається
Російські дипломати виїхали до РФ

Наразі вже 28 країн світу оголосили про рішення вислати російських диппредставників

Україна поки не розглядає питання в’їзду на її територію нових російських дипломатів замість тих 13, яких оголосили персонами нон грата.

Про це в ефірі «112 Україна» сказала речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца.

За її словами, та чи інша держава закріплює за собою право визначати, якою буде кількість дипломатів на її території.

«Теоретично на ці посади можуть приїхати нові дипломати, якщо на це буде наша згода. Але наша мета була — видворити тих, хто працював на російські спецслужби», — заявила Беца.

Вона також додала, що Україна і надалі звертатиметься до міжнародних партнерів для посилення санкцій проти Росії — як персональних, так і економічних.

Зазначимо, наразі вже 28 країн світу оголосили про рішення вислати російських диппредставників. Вчора до списку приєдналися Молдова, Австралія, Бельгія, Ірландія та Чорногорія.

Раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс вирішив вислати 7 російських дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС ухвалили рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: