На Луганщині погрожують знеструмити підприємства через величезні борги

На Луганщині погрожують знеструмити підприємства через величезні борги

Енергетики скаржаться, що споживачі погано платять за послуги

Луганське енергетичне об'єднання заявило, що буде знеструмлювати всіх боржників, аби повністю стягнути з них заборгованість та розплатитися з державним підприємством-монополістом «Енергоринок».

Про це повідомляє ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання».

За інформацією об’єднання, борги споживачів на підконтрольній Луганщині сягають понад 800 мільйонів гривень, а державних та комунальних підприємств — більш ніж 1,5 мільярда гривень. 

«Зазначимо, що рівень оплати споживачів є вкрай низьким. І чи не найбільшою проблемою залишається погашення боргів за електроенергію державними та комунальними підприємствами», — йдеться у повідомленні. 

Причиною боргів ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» називає трирічне безоплатне постачання електроенергії на окуповану частину Луганщини та відсутності механізмів погашення боргів комунальними підприємствами. У об’єднанні наголошують, що енергетична система Луганщини працює нестабільно, що може призвести до проблем взимку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Перші тижні енергоринку. Хроніка безладу
Перші тижні енергоринку. Хроніка безладу Енергетика
Споживачам необхідно ретельніше обирати постачальника електричної енергії, щоб убезпечити себе від фінансових втрат, - Трохимець
Ринок електроенергії позбавляється недобросовісних учасників, - експерт Ринок електроенергії позбавляється недобросовісних учасників, - експерт
1 липня введено новий оптовий ринок електроенергії, відповідно до прийнятого в 2017 році Верховною Радою Законом України «Про ринок електричної енергії»
В ЄС виступають за повне впровадження закону про ринок електроенергії
Дата публікації новини: