На саміті G20 підняли тему ядерного озброєння КНДР

На саміті G20 підняли тему ядерного озброєння КНДР
Лідер КНДР спостерігає за випробуванням міжконтинентальної балістичної ракети

Лідери Великої двадцятки сподіваються, що Радбез ООН дать відповідь на північнокорейську проблематику

Лідери G20 на своєму засіданні у Гамбурзі обговорили північнокорейську проблематику і висловили сподівання, що ООН знайде адекватну відповідь на останній розвиток подій. Про це канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила журналістам, підводячи підсумки першого дня роботи саміту G20, передає Укрінформ.

«Ми всі сподіваємося, що РБ ООН знайде відповідну відповідь на нове, потрібно підкреслити, нове порушення резолюції Ради Безпеки», - сказала Меркель.

Тему КНДР «звичайно підняли», а саме президент Південної Кореї.

Канцлер повідомила, що з цього питання серед учасників була повна одностайність. Усі, хто висловлювався щодо цієї проблеми, висловили серйозне занепокоєння тим, що розвиток подій дуже небезпечний. І всі вказували у зв'язку з цим на роль Радбезу ООН.

Двома днями раніше Меркель на переговорах з президентом Республіки Корея Мун Чже Ін пообіцяла Сеулу підтримку, запевнивши, що Берлін виступає проти ракетної програми і ядерного озброєння Північної Кореї, та висловилася за посилення санкцій проти Пхеньяна.

Меркель відзначила, що ця тема обговорювалася у п'ятницю, попри те, що G20 не є групою із зовнішньополітичних питань, вона здебільшого займається економікою, фінансовими ринками та пов'язаними з цим темами. Канцлер не повідомила, чи обговорювалися інші світові кризи.

Саміт проходить 7-8 липня у Гамбурзі. У перший день його роботи пройшли три робочі сесії: щодо тероризму, з економіки та торгівлі, з питань клімату та енергетики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: