На саміті у Варшаві НАТО представить пакет допомоги Україні

На саміті у Варшаві НАТО представить пакет допомоги Україні

НАТО хоче збільшити підтримку для України

Під час варшавського саміту НАТО, який відбудеться в липні цього року, буде представлено пакет допомоги для України. Про це заявив заступник генсека НАТО Александер Вершбоу під час дискусійної панелі щодо майбутнього НАТО у ході Вроцлавського безпекового форуму, передає Укрінформ із Польщі.
«Наша безпека залежить від стабільного сусідства. Ми хочемо збільшити підтримку для України, представимо (під час саміту НАТО. – Ред.) новий комплекс заходів для України», - заявив Вершбоу.
Він додав, що пакети допомоги також готуватимуться для Грузії та Молдови.
За його словами, варшавський саміт НАТО буде «одним з найрезультативніших в історії Альянсу».
Вершбоу підкреслив, що під час саміту прийматимуться рішення у двох площинах. Перша з них стосуватиметься оборони країн-членів НАТО з акцентуванням уваги на обороні та відлякуванні потенційного противника. Натомість у другій площині наголос робитиметься на стабілізації країн-сусідів Альянсу на сході та півдні.
Заступник генсека НАТО зауважив, що зміцнення оборони країн-членів і відлякування полягає у зміцненні військової присутності на східному фланзі Альянсу.
«Більше військ і техніки, і ця присутність буде пов’язана з ротаційною присутністю підрозділів. Деталі ще обговорюються, але вже кілька країн запропонували свою присутність у цій місії», - наголосив Вершбоу.
Серед викликів, які стоять перед НАТО, заступник генсека Організації назвав, зокрема, Росію, яка «незаконно анексувала Крим і спрямувала свої війська на схід України».
Саміт НАТО проходитиме 8-9 липня у Варшаві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: