На тенісному матчі між США та Німеччиною увімкнули гімн Третього рейху

На тенісному матчі між США та Німеччиною увімкнули гімн Третього рейху
Німецькі тенісистки

Американська сторона вже вибачилась за непорозуміння

Асоціація тенісу Сполучених Штатів Америки принесла свої вибачення після того, як на матчі Кубка Федерації між командами США і Німеччини була виконана стара версія німецького гімну, яка починається зі слів «Німеччина понад усе». Про це повідомляє ВВС.

«Цей епізод абсолютно обурливий і образливий, - заявила німецька тенісистка Андреа Петкович. - Це найгірше, що зі мною відбувалося, особливо на Кубку Федерації».

«Пісня про Німеччину» стала офіційним гімном Веймарської республіки в 1920-х роках, проте після Другої світової війни її перший куплет зі словами «Німеччина понад усе» став виключатися при виконанні німецького гімну, який починається тепер з третього куплету.

У заяві американської тенісної асоціації стверджується, що вони щиро жалкують стосовно виконання старої версії гімну і приносять вибачення спортсменам і вболівальникам. У заяві підкреслюється, що ця помилка не повториться.

Кубок Федерацій є найбільшим міжнародним командним змаганням в жіночому тенісі. Матч між Петкович і американкою Ризик завершився перемогою представниці США з рахунком 7-6, 6-2.

Нагадаємо, що сьогодні українська тенісистка Еліна Світоліна  впевнено розібралася з тенісисткою збірної Австралії Дариною Гаврилової і принесла нашій збірній третю перемогу на австралійками.Тепер наша команда буде грати в плей-офф за вихід до Світової групи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: