На виборах у Словенії перемагає чинний президент

На виборах у Словенії перемагає чинний президент

Пахор здобуває понад 53 відсотки підтримки виборців

У другому турі президентських виборів у Словенії перемагає чинний глава держави Борут Пахор.

«За результатами підрахунку більш ніж 90 % голосів, Пахор здобуває понад 53 % підтримки виборців, повідомляє виборча комісія Словенії. Опонент Пахора Мар'ян Шарец набирав менше 47 % і вже визнав поразку», - йдеться в повідомленні.

Явка на виборах, що пройшли 12 листопада, становила рекордно низькі 37,5 %. Президент у Словенії виконує переважно представницькі функції.

53-річний Борут Пахор за підсумками першого туру здобув 47 % голосів виборців. 39-річний комедійний актор і двічі обраний мером міста Камнік Мар'ян Шарец тоді набрав 27 % голосів.

Пахор у минулому тривалий час був лідером соціал-демократів. Він очолював словенський уряд з 2008 до 2012-го - в роки найгіршої фінансової кризи в історії країни. Під час передвиборної боротьби Пахор заявляв, що його головне завдання - об'єднати людей. У рамках кампанії він протягом 25 днів пройшов понад 700 кілометрів між словенськими містами і селами для зустрічей з виборцями.

Право голосу в країні з населенням близько 2 мільйонів жителів мають 1,7 мільйона виборців. Словенія є однією з найрозвиненіших держав колишнього соціалістичного табору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: