НАБУ заперечує свою провину в аварії літака в аеропорту «Київ»

НАБУ заперечує свою провину в аварії літака в аеропорту «Київ»
Аеропорт «Київ»

У НАБУ підтвердили, що 14 червня в аеропорту дійсно проводилися обшуки

Слідчі дії, які детективи Національного антикорупційного бюро здійснювали 14 червня 2018 року на території аеропорту «Київ», не можуть бути причиною аварійної ситуації.

Про це повідомляють в НАБУ.

«Звинувачення ж компанії «Мастер-Авіа» (орендатора аеропорту) у блокуванні роботи, через що буцімто виявилось неможливим запобігти аварії літака авіакомпанії Bravo, не відповідають дійсності», - наголошують у відомстві.

У НАБУ зазначають, що подібні заяви можуть свідчити про «бажання перекласти відповідальність за інцидент» та відволікти увагу суспільства від розслідування детективами НАБУ «зловживань при використанні майна аеропорту».

«Підкреслюємо, обшуки здійснювалися виключно в адміністративних приміщеннях, в яких розташовані кабінети керівництва компанії, бухгалтерії, фінансового та юридичного управлінь. Тобто тих підрозділів, які безпосередньо не займаються технічним забезпеченням організації польотів та їхньої безпеки», - зауважують в НАБУ.

Обмеження щодо пересування стосувались виключно частини керівництва ТОВ «Мастер-Авіа» та одного з кінцевих власників цієї компанії, які, на думку детективів Бюро, можуть бути причетні до вчинення корупційного злочину, додають у НАБУ.

«Водночас технічний персонал аеропорту, співробітники компанії, які здійснювали безпосереднє обслуговування злітної смуги, координували польоти, могли безперешкодно перебувати на своїх робочих місцях, вільно пересуватися територією аеропорту та в повній мірі виконувати свої службові обов’язки», - розповідають у Бюро.

В НАБУ наголосили, що жодних перепон через дії Бюро не зазнали і представники державної комісії з розслідування обставин аварії літака, які прибули наступного дня до аеропорту.

А відповідні заяви, що причиною аварії літака 14 червня в аеропорту «Київ» могли стати слідчі дії НАБУ у відомстві назвали неприпустимими та такими, які «можуть сприйматися як відверта маніпуляція».

Раніше аеропорт «Київ» заявив про можливе призупинення обслуговування рейсів через дії НАБУ.

Нагадаємо, 14 червня  літак авіакомпанії Bravo Airways, який виконував рейс 4406 Анталія-Київ, при приземленні у Києві викотився за злітно-посадкову смугу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: