Націоналісти ОУН відхрестилися від Коханівського

Націоналісти ОУН відхрестилися від Коханівського

Голова Організації українських націоналістів Богдан Червак: технологія використання назви «ОУН» не нова

Голова Організації українських націоналістів Богдан Червак заявив, що Микола Коханівський не має жодного відношення до організації.

Про це він повідомив у Facebook. 

«З Коханівським усе зрозуміло. До нього уже давно не має питань. Але є прохання до окремих журналістів. Не зловживайте назвою «ОУН», до якої Коханівський і група його підтримки не мають жодного відношення. Назватися ОУН і належати до неї - не одне й те сааме», - зазначив він.

За словами Червака, «це ображає справжніх ОУНівців, які зараз на фронті чи у госпіталях, не кажучи вже про пам'ять про загиблих», а також пам'ять таких героїв, як Олена Теліга чи Олег Ольжич.

Червак додав, що технологія використання назви «ОУН» не нова.

«Цю технологію започаткували НКВС-КГБ, коли після війни творили фіктивні «ОУН» і «УПА» для їх дискредитації в очах українців. Уже в незалежній Україні у 2004 році була «ОУН» Козака, яка дискредитувала кандидата в президенти Віктора Ющенка», - зазначив він.

Червак додав: скільки ще буде так званих «оунів» - невідомо.

«Але я знаю, що в свідомості українців ОУН є одна. ОУН, яку створив Євген Коновалець. Яка билася з окупантами всіх мастей. Яку ненавидить Москва. Яка ніколи не завдасть шкоди і болю Україні та українській нації», - наголосив Червак.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, у Києві поблизу станції метро «Академмістечко» поліція затримала командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського. Це сталося після того, як Коханівський вчинив стрілянину.

Після бійки зі стрільбою Коханівський та його опонент були доставлені до лікарні.

Лідер ОУН Микола Коханівський заявив, що стрілянина з його участю відбулася через те, що з гуртожитку біля станції метро «Академмістечко» примусово виселяють мешканців.

Н23 жовтня у Святошинському суді обирали запобіжний захід лідеру ОУН, підозрюваному в завданні поранень із травматичного пістолета одному з командирів «Правого сектору» Руслану Качмалі. Засідання затягли за північ.

Суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка. При цьому соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагали негайного розгляду питання, результатом якого, повинно стати звільнення лідера «Добровольчого руху ОУН» з-під варти.

Активісти стали споруджувати барикади, намагаючись перешкодити вивезенню Коханівського. Поліцейські застосували силу, у залі розпорошили сльозогінний газ.

Коханівський стверджує, що не планував утечі зі Святошинського суду, де виникли заворушення.

Через погром у приміщенні суду правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею щодо пошкодження майна, винуватцям загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці затримали активістів та вивели із залу суду.За словами начальника управління Нацполіції Києва Андрія Крищенка, активістам за погром у суді може загрожувати до трьох років позбавлення волів.

Наразі Коханівського доправили до лікарні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: