Через дії активістів у Святошинському суді нібито було зірвано засідання у справі вбивств на Майдані

Через дії активістів у Святошинському суді нібито було зірвано засідання у справі вбивств на Майдані

Через події в Святошинському райсуді направлено звернення до ГПУ

Святошинський районний суд міста Києва офіційно звернувся до Генеральної прокуратури України, Вищої ради правосуддя та Ради суддів України стосовно подій 23-24 жовтня під час розгляду справи колишнього командира батальйону ОУН Миколи Коханівського. Про це повідомив в.о. голови суду Андрій Скорін, коментуючи події, що мали місце в суді 23-24 жовтня, повідомляє прес-служба Святошинського районного суду міста Києва.

Як зазначається, особи, які перебували в залі суду як вільні слухачі, вчинили бійку та штовханину, висловлювали погрози на адресу судді, відмовлялися залишити залу судового засідання, на зауваження суду не реагували.

Судді та секретарю судового засідання, як зазначається, вдалося вийти із зали за допомогою працівників поліції. Після цього так звані «громадські активісти», як повідомляється, заблокували зал судового засідання та почали бити вікна, нищити техніку, якою, зокрема, забезпечувався запис засідань та відеоконференцзв'язок, меблі, скляний бокс для підозрюваних тощо.

«Вважаю, дії вищевказаних осіб, а особливо участь у цих подіях народних депутатів України, є неприпустимими, протиправними, такими, що створюють тиск на суд і є прямим втручанням у здійснення правосуддя з метою перешкодити виконанню службових обов’язків та містять ознаки адміністративного та кримінального правопорушення. Крім того, через вказані дії було зірвано заплановані інші судові засідання, чим було порушено права учасників процесу, у тому числі у кримінальному провадженні щодо вбивств на Майдані 20 лютого 2017 року, запланованого сьогодні на 11:30», - зауважив А.Скорін.

Вказано, що у зв’язку із вказаними подіями суд був вимушений звернутися до Національної поліції України для припинення правопорушення.

«Одночасно Святошинський районний суд міста Києві офіційно звернувся до Генеральної прокуратури України, Вищої ради правосуддя та Ради суддів України стосовно подій 23-24 жовтня під час розгляду справи Коханівського М.М. з повідомленням про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя для вжиття передбачених чинним законодавством України заходів щодо усунення та запобігання втручання у здійснення правосуддя як з боку громадських активістів, так і народних депутатів України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 жовтня у Святошинському суді обирали запобіжний захід лідеру ОУН, підозрюваному в завданні поранень із травматичного пістолета одному з командирів «Правого сектору» Руслану Качмалі. Засідання затягли за північ.

Суддя перенесла засідання на 9:00 вівторка. При цьому соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагали негайного розгляду питання, результатом якого, повинно стати звільнення лідера «Добровольчого руху ОУН» з-під варти.

Активісти стали споруджувати барикади, намагаючись перешкодити вивезенню Коханівського. Поліцейські застосували силу, у залі розпорошили сльозогінний газ.

Коханівський стверджує, що не планував утечі зі Святошинського суду, де виникли заворушення.

Через погром у приміщенні суду правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею щодо пошкодження майна, винуватцям загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, у Києві поблизу станції метро «Академмістечко» поліція затримала командира добровольчого батальйону ОУН Миколу Коханівського. Це сталося після того, як Коханівський вчинив стрілянину.

Після бійки зі стрільбою Коханівський та його опонент були доставлені до лікарні.

Лідер ОУН Микола Коханівський заявив, що стрілянина з його участю відбулася через те, що з гуртожитку біля станції метро «Академмістечко» примусово виселяють мешканців.

Пізніше стало відомо, що правоохоронці затримали активістів та вивели із залу суду.За словами начальника управління Нацполіції Києва Андрія Крищенка, активістам за погром у суді може загрожувати до трьох років позбавлення волів.

Наразі Коханівського доправили до лікарні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: