Богуслаєву від «Мотор Січі», проданої китайцям, залишиться тільки музей?

Богуслаєву від «Мотор Січі», проданої китайцям, залишиться тільки музей?
В'ячеслав Богуслаєв

Політик став власником музею трудової слави та низки споруд підприємства загальною площею 2 тис. кв. м

Народний депутат України кількох скликань, член парламентської фракції «Воля народу» і президент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв купив побутові будівлі та споруди свого заводу.

Як стало відомо «Главкому» з внесених змін до електронної декларації обранця, остання оціночна вартість придбаного майна становила 16,2 млн грн.

Загальна площа набутого майна заводу становить 2036,8 кв. м.

Богуслаєв лише 22 вересня вказав в е-декларації про придбання споруд заводу «Мотор Січ». Насправді купівля відбулася 20 липня. За допомогою майнового реєстру «Главком» з’ясував, що нардепу відійшла у власність будівля музею трудової слави, прибудова, паркани, ворота, сонячний годинник, оглядові колодязі та фундаменти.

Як повідомляв «Главком», Служба безпеки підозрює почесного президента запорізького підприємства «Мотор Січ», Богуслаєва в незаконному продажу 56% акцій компанії в руках одного китайського інвестора. На початку вересня Шевченківський райсуд заарештував ці акції.

СБУ побоюється, що згодом потужності заводу з виробництва авіадвигунів «Мотор Січ» перенесуть за кордон, а унікальне підприємство знищать. Мета угоди, вважають силовики: «ослаблення держави шляхом зруйнування вказаного підприємства як об’єкта, що має важливе народногосподарське та оборонне значення». 

Як відомо, В'ячеслав Богуслаєв має найбільші грошові заощадження. Сумарний розмір його активів за курсом на 31 грудня 2016 року становить 825 млн 399 тис. 645 грн. Після оприлюднення е-декларації про доходи Богуслаєва розгорівся скандал, оскільки стало відомо, що він є кінцевим бенефіціаром низки російських компаній.

Станом на кінець 2015 року в нардепа було 328 тис. 587 акцій «Мотор Січі», проте на кінець 2016 р. — лише 21 тис. 598 акцій.

Читайте також статтю: СБУ: Богуслаєв продав контрольний пакет АТ «Мотор Січ» китайцю, заводу загрожує знищення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: