Нардеп БПП розповів, що зафіксовано у відеозаписах щодо «бурштинової справи»

Нардеп БПП розповів, що зафіксовано у відеозаписах щодо «бурштинової справи»
Мусстафа Найєм

На відеозаписах Розенблат давав згоду на передачу грошей

Є відеозаписи, як у конкретних закладах харчування депутат Розенблат давав згоду на передачу грошей. Ішлося спочатку про $7500, потім – $15 000  і окремо – $200 000.

Про це в ефірі програми «Zіткнення» з Роксаною Руно на телеканалі ZIK заявив Мустафа Найєм, народний депутат України.

«Ви є суб’єктом законодавчої ініціативи. Це означає, що ви визначаєте правила життя у цій країні, зокрема, щодо бурштинового бізнесу. У конкретних матеріалах, які ви не могли не бачити, є конкретні записи, як ви у конкретних кафе «Три виделки», у конкретному кафе «Феліні» давали згоду на те, щоб вам передавали гроші. Спочатку  $7500, потім – $15 000 і окремо – $200 000», – заявив Мустафа Найєм, звертаючись до Борислава Розенблата.

Гість програми деталізував, що колега пана Розенблата – нардеп Максим Поляков того ж дня отримав через свою помічницю 7500 доларів, за які розпорядився придбати телефони, і додав, що щодо цього факту є відповідні записи. Звертаючись до Розенблата, Найєм запропонував йому зняти із себе депутатську недоторканність та довести у суді невинуватість.

Натомість Дмитро Гнап, журналіст-розслідувач, поцікавився у фігуранта «бурштинової справи», що робив його охоронець у ресторані, де, за твердженням детективів НАБУ, його і спіймали на отриманні хабара.

 Розенблат розповів, що 2015 року, після прийняття у першому читанні закону про легалізацію бурштину, на його адресу почали надходити погрози. Правоохоронні органи не відреагували на звернення обранця, стверджує він, тому довелося винаймати приватну охорону. За кошти, уточнив Розенблат, які він свого часу заробив у бізнесі. У ресторані він спілкувався із жінкою, яку він знав на ім’я Катерина, представниця іноземної компанії «Фуджейра», яка хотіла займатися в Україні видобутком бурштину.

«Усі розмови були щодо того, як правильно легалізувати. Усі її розмови зі мною були про те, щоб дійсно створити в Україні підприємство, яке буде займатися цими питаннями», – розповів Розенблат.

Гість програми продовжив, що його співрозмовниця під час зустрічі у ресторані вийшла до туалету і більше він її не бачив, аж до моменту, коли до неї підійшли представники НАБУ.

Розенблат також додав, що зустріч відбулася у закладі харчування, бо «ми такі самі люди, як і ви, і нам ніщо не заважає просто обговорювати. Я 25 років займався бізнесом, і досвіду ведення бізнесу у мене дуже багато». На уточнююче запитання, чи нардеп у кафе займався бізнесом, Розенблат відповів: «Не чіпляйтеся до слів». 

Нагадаємо, в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому були $200 тис. 

У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця Розенблата, призначався двом нардепам.

Вони це заперечують і назвали подію «провокацією».

Подання на зняття недоторканності з народних депутатів Борислава Розенблата (БПП) та Максима Полякова («Народний фронт») було підписане 19 червня.

20 червня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокури Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Генпрокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: