Насалик: є всі підстави говорити про подальше зниження ціни на електроенергію

Насалик: є всі підстави говорити про подальше зниження ціни на електроенергію
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик

Профільний міністр допускає зниження ціни на електроенергію, але НКРЕКП буде його прораховувати

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що є всі підстави говорити про подальше зниження ціни на електроенергію. Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Баланс, який готується на 2018 рік, енергетичний баланс нашої держави, передбачає подальше зростання атомної енергетики, за рахунок рішень, ухвалених, зокрема змінами складу в літній період теплової генерації. Тому є всі підстави для того, що ми можемо говорити про подальше зниження ціни на електроенергію, але НКРЕКП буде його прораховувати», - сказав він.

Міністр також допускає зниження ціни на газ.

«Ми говоримо про ціну на газ, вона залишається стабільною і ми говоримо про те, що вона може знизитися. Ми враховуємо в тому числі останні 12 місяців, як росла на хабах загальна ціна. Можна розглядати зміну ціни на газ, тому що хаб плюс транзит в Україні - це та сама формула «Роттердам плюс». Якщо ми 14 млрд кубів газу видобуваємо внутрішнього видобутку і враховуємо в ціну на газ транзит до хабу і від хаба плюс 12,5 дол., то, очевидно, це нереальна і не ринкова ціна і це мотивація, щоб переглядати ціну на газ і в тому числі ціну на тарифи», - додав він.

«Главком» також повідомляв, що у січні-червні 2017 року Україна збільшила експорт електроенергії на 44,6%, порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: