Наступного тижня відбудуться переговори щодо нового обміну полоненими

Наступного тижня відбудуться переговори щодо нового обміну полоненими

6 квітня на території Луганської та Донецької областей відбувся другий за останні пів року обмін полоненими

Україна передала список з близько 200 осіб, яких вимагає повернути

У наступну серед, 22 квітня, в режимі відеозв'язку пройде чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ), де порушать питання ще одного обміну полоненими.

Про це заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю «Сегодня».

«Переговори щодо подальших етапах обміну, безумовно, будуть тривати. В рамках гуманітарної підгрупи ТКГ Україна передала список з близько 200 осіб, яких ми вимагаємо повернути. Відповідно, наступний етап переговорів відбудеться наступного тижня в середу, 22 квітня, на плановому засіданні ТКГ», - сказав він.

Крім списку обміну планують обговорити також нові точки розведення, припинення вогню і режим тиші, питання водопостачання, продовження дискусій на тему правових аспектів, які описані в комплексі заходів Мінських домовленостей.

Напередодні у мережі з'явилося відео, як ексбойовики під час обміну відмовилися повертатися в «ЛНР».

Як відомо, 16 квітня Україна повернула з полону 20 своїх громадян. Згодом звільнені з полону українці розповіли про тортури.

Обмін ув'язненими з окупованим Луганськом відбувся за формулою «11 на 4».

Згодом було опубліковано відео обміну утримуваними особами між бойовиками самопроголошеної «ДНР» і Україною.

Також нагадаємо, що родичі українських полонених, яких утримують російські бойовики на Донбасі,  записали звернення до президента України Володимира Зеленського та зажадали зустрічі для обговорення принципів формування обмінних списків.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що після звільнення 20 українців, яких незаконно утримували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, тривають переговори про повернення громадян, які перебувають у неволі в окупованому Криму та в Російській Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: