НАТО і Євросоюз домовилися разом протидіяти гібридним загрозам

НАТО і Євросоюз домовилися разом протидіяти гібридним загрозам
2000.ua

НАТО і ЄС підписали декларацію про своєчасний обмін інформацією, громадянську готовність, кіберзахист і стратегічні комунікації

НАТО і ЄС домовилися зміцнювати співробітництво у протидії гібридним загрозам. Відповідна декларація була підписана в рамках саміту НАТО у Варшаві, повідомляють «Українські новини».

У підписанні взяли участь генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, президент Європейської ради Дональд Туск і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер. «Ми підвищимо нашу загальну здатність реагувати на гібридні загрози, включаючи своєчасний обмін інформацією, громадянську готовність, кіберзахист і стратегічні комунікації», - зазначив генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Крім того, за словами Столтенберга, визначено відповідальних за конкретні напрями у разі виникнення гібридних атак. Сторони обговорили забезпечення енергетичної безпеки, постачання водою та їжею, а також безперервності влади.

Крім цього, буде розширено співробітництво в Середземному морі, зокрема у боротьбі з нелегальною міграцією. Анонсуючи підписання цього документа, Столтенберг говорив, що декларація є важливою політичною платформою, особливо зараз, коли «ми бачимо виклики, які сконцентрувалися навколо нас». Столтенберг зазначав, що таким чином буде посилено підтримку коаліції, яка бореться з ІДІЛ.

Саміт НАТО у Варшаві 27 за рахунком і перший, який проходить у Польщі. На саміті планується обговорити низку важливих питань, зокрема щодо України. На саміті очікується презентація Стратегічного оборонного бюлетеня України. Крім того, обговорюється також можливе розширення Альянсу за рахунок Боснії і Герцеговини, Македонії, Чорногорії та Грузії. Також на саміті планується оголосити про тимчасову оперативну спроможність системи протиракетної оборони Альянсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: