НАЗК вимагає від Кличка службового розслідування діяльності гендиректора «Київзеленбуду»

НАЗК вимагає від Кличка службового розслідування діяльності гендиректора «Київзеленбуду»
Михайло Наконечний

Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає від міського голови Києва Віталія Кличка провести щодо гендиректора комунального об’єдання «Київзеленбуд» Михайла Наконечного службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення його до відповідальності. Рішення про внесення припису меру прийняли під час засідання НАЗК, повідомляє прес-служба.

«Встановлено, що генеральний директор «Київзеленбуду», будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги частини першої статті 36 Закону України «Про запобігання корупції», а саме не передав належні йому підприємства та корпоративні права – ТОВ «Київська свічкова фабрика» в управління іншій особі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що призначений на посаду 31 серпня 2016 року чиновник мав протягом 30 днів після призначення зробити це, проте не зробив, чим вчинив правопорушення, пов’язане з корупцією.

Із метою усунення виявлених порушень Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає провести щодо Михайла Наконечного службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення його до відповідальності.

У НАЗК нагадують, що їхній припис є обов’язковим до виконання. За невиконання цього припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Про виконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації має повідомити Національне агентство з питань запобігання корупції упродовж десяти робочих днів з дня його одержання

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: