Німеччина суттєво збільшує видатки на оборону

Німеччина суттєво збільшує видатки на оборону
Меркель оголосила про перманентне підвищення Німеччиною видатків на оборону

Йдеться про понад 20 мільярдів євро додаткових витрат. - Меркель

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель оголосила про перманентне підвищення Німеччиною видатків на оборону. Про це вона заявила 15 жовтня, повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, йдеться про понад 20 мільярдів євро додаткових витрат.

У 2016 році оборонний бюджет Німеччини становить 34,3 мільярди євро - 1,2% від внутрішнього валового продукту країни.

Як відомо, раніше президент США Барак Обама звернув увагу на нерівномірність витрат союзниками по НАТО у витратах на оборону, зокрема США витрачають на оборону 3,4% ВВП в той час, як більшість інших країн НАТО витрачають менше 2% - рекомендованого рівня витрат для члена НАТО. «Щоб з 1,2% піднятися до 2%, ми маємо сильно підвищувати бюджет (оборонного відомства)», - зазначила Меркель.

Нагадаємо, королівські Військово-Морські Сили Великої Британії приведені в стан підвищеної бойової готовності у зв'язку з очікуваним проходженням кораблів Військово-морського флоту РФ вздовж узбережжя.

Як повідомлялося раніше, Росія відправила в Атлантику й Середземне море корабельну групу, до складу якої входять важкий авіаносний крейсер «Адмирал Флота Советского Союза Кузнецов», важкий атомний ракетний крейсер «Петр Великий», великі протичовнові кораблі «Североморск» і «Вице-адмирал Кулаков» та судна забезпечення. Як зазначили в прес-службі флоту, «мета походу - забезпечення військово-морської присутності в стратегічно важливих районах Світового океану».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: