Німеччина виділила вісім млн євро на діяльність Червоного Хреста на Донбасі

Німеччина виділила вісім млн євро на діяльність Червоного Хреста на Донбасі

Після того як Німеччина на початку цього року вже виділила на підтримку проекту 7 млн євро, поки прийнято рішення про збільшення обсягів фінансування на 1 мільйон євро

Федеральний уряд Німеччини виділив вісім мільйонів  євро на гуманітарні заходи і проекти Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні на 2016-2017 роки. Про це повідомили сьогодні у прес-службі посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні. Як зазначається, відповідна дипломатична підтримка надається в рамках проекту «МКЧХ - допомога, захист, профілактика і коопераційні зв'язки в Україні у 2016-2017 рр».

«Після того як Німеччина на початку цього року вже виділила на підтримку проекту 7 млн євро, поки прийнято рішення про збільшення обсягів фінансування на 1 мільйон євро. Ще у 2015 році Німеччина профінансувала гуманітарні заходи МКЧХ в Україні в розмірі 3 млн євро», - йдеться в повідомленні німецького посольства.

Пріоритет діяльності МКЧХ спрямований на Східну Україну і охоплює такі напрямки, як медична допомога, лікування психічних травм, підтримка закладів охорони здоров'я, профілактичні заходи, забезпечення продуктами харчування і предметами особистої гігієни, водопостачання, навчання медичного та доглядального персоналу, пошук зниклих безвісти осіб і возз'єднання сімей , піклування ув'язненими, збір інформації про небезпеку у вигляді хв і залишків бойових засобів та ін.

«Ці заходи роблять важливий внесок у подолання наслідків триваючого на сході України конфлікту, приносять користь внутрішньо переміщеним особам, а також сім'ям у громадах, які приймали біженців, і постраждалим від конфлікту людям по обидва боки лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях», - наголосили в дипустанові ФРН.

Нагадаємо, навесні Німеччина оголосила про виділення майже 1 млн євро на соціальну реабілітацію потерпілих бійців АТО. Пізніше повідомлялося, що Україна чекає на артилерійські системи від Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: