Окупанти в Криму «кинули» одіозного регіонала Колесніченка

Окупанти в Криму «кинули» одіозного регіонала Колесніченка
Вадим Колесніченко

Так звані «перші всенародні вибори губернатора» Севастополя заплановано на 10 вересня

Російський виборчком відмовився реєструвати кандидатом в «губернатори» окупованого Севастополя колишнього народного депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка.

Крім того, Севастопольський міський суд відхилив скаргу Колесніченка на попереднє рішення суду. У ній Вадим Колесніченко вимагав від виборчої комісії скасувати постанови виборчкому «Про відмову в реєстрації Колесніченка Вадима Васильовича, висунутого Регіональним відділенням в місті Севастополі Всеросійською політичною партією «Партія «Велика батьківщина», кандидатом в губернатори міста Севастополя».

Таким чином, Вадиму Колесніченку відмовили в реєстрації.

Показово, що до виборів «губернатора» російський виборчком допустив лише представників великих російських партій, які вважаються підконтрольними Кремлю.

Нагадаємо, Вадим Колесніченко до 2014 року був одним з видних проросійських політиків в Україні. Колесніченко регулярно в своїх коментарях ображав українську культуру, мову, прихильників українізації та активістів Євромайдану, а також підтримував сталінські репресії і на прес-конференції одягав форму НКВС.

Крім того, Вадим Колесніченко був одним з автором скандального «Мовного закону Ківалова-Колесніченка», скасування якого в 2014 році використовувалося російською пропагандою як привід для вторгнення до Криму.

Після перемоги Євромайдану Колесніченко втік до Севастополя і підтримав там місцевого «народного мера», ставленика російських окупантів. Залишившись на окупованій території, він підтримав анексію Криму.

У 2014 році проти Колесніченка було порушено кримінальну справу за статтею 110 КК України ( «Державна зрада»).

Так звані «перші всенародні вибори губернатора» Севастополя заплановано на 10 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: