Омбудсмен РФ не відвідає Вишинського, поки Денісову не пустять до Сенцова

Омбудсмен РФ не відвідає Вишинського, поки Денісову не пустять до Сенцова
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова

На 14:00 18 червня призначено зустріч Денісової і Москалькової в Москві

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова сказала, що її російська колега Тетяна Москалькова не зможе відвідати в українському СІЗО керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в держзраді, поки сама вона не потрапить до Олега Сенцова у російській колонії.

В коментарі виданню «Цензор.нет» вона розповіла, що передала російському омбудсмену Тетяні Москальковій список українських політв’язнів, які утримуються у в’язницях РФ і окупованого Криму, а також план відвідувань.

Офіс російського омбудсмена передав українській стороні список, де вказані 34 прізвища людей, яких має намір відвідати в Україні Тетяна Москалькова. Серед них, наприклад, Вишинський.

«Російська сторона ж надала список тих в’язнів, яких хоче відвідати Москалькова. Він містить 34 прізвища. Але у половини не вказано громадянство, і не вказані місця утримання. Ми цей список отримали як робочий варіант, неофіційний», – сказала Денісова.

На 14:00 18 червня призначено зустріч Денісової і Москалькової в Москві, там вони планують обговорити і узгодити їхні спільні візити до ув’язнених в обох країнах.

«Я думаю, у нас буде складна розмова. Але сподіваюся, що ми домовимося, адже на вищому рівні є політичні домовленості. Однак я підозрюю, що Москалькова не ухвалює рішення», — сказала український омбудсмен.

Вона додала, що намагатиметься ще потрапити до Олега Сенцова, який вже більше місяця голодує в колонії «Білий Ведмідь».

Нагадаємо, що 15 червня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що керівництво колонії, де утримують Сенцова, відмовило їй у відвідуванні політв’язня.

Як відомо, Денісова 14 червня прибула до Росії, щоб здійснити моніторингові візити у місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

За словами Денісової, російська сторона запропонувала здійснити візит до Олега Сенцова після 22 червня. Омбудсмен заявила, що Україна буде наполягати на тому, щоб відвідати Сенцова якнайшвидше.

Президент України Петро Порошенко вимагає у Кремля звільнити українських політв'язнів.

16 червня керівництво російської в'язниці відмовило Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій зустрітися із українським політв’язнем Миколою Карпюком, утримуваним Кремлем.

Раніше повідомлялося, що Людмила Денісова у суботу, 16 червня, планує відвідати ув'язненого в Росії українця Миколу Карпюка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: