Омбудсмени України та Росії проводять зустріч у Москві

Омбудсмени України та Росії проводять зустріч у Москві

Зустріч проходить у закритому режимі

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова проводить у Москві зустріч з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Про це повідомляє «Інтефакс-Україна».

За інформацією агентства, Денісова прибула до офісу російського омбудсмена, що розташований на М’ясницькій вулиці у Москві.

Сторони планують обговорити «дорожню карту» відвідування уповноваженими українців, ув’язнених у Росії, та російських в’язнів, які перебувають в українських тюрмах.

Зустріч проходить у закритому режимі. 

У понеділок, 18 червня, Денісова повідомила, що її поки не допустили до українського політв’язня, журналіста Романа Сущенка, але вона розраховує зустрітися з ним до кінця дня.

Заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що недопуск до Олега Сенцова, Миколи Карпюка, Романа Сущенка — скоріше за все, свідчить про «погіршення стану здоров‘я українців, психологічного тиску на них».

Раніше українського омбудсмена не допустили до українського політв'язня Карпюка. Уповноважені з прав людини України і Росії домовилися відвідати по 34 ув’язнених на територіях обох країн.

15 червня Денісову не допустили до політв'язня Кремля, режисера Олега Сенцова.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: