Онищенко оголосять у міжнародний розшук до 21 серпня, - Ситник

Онищенко оголосять у міжнародний розшук до 21 серпня, - Ситник
Фото «РБК-Україна»

Онищенко вже оголошений у всеукраїнський розшук. Зараз ми закінчуємо переклад матеріалів, які необхідні для Інтерполу, - голова НАБУ

Позбавлений недоторканності народний депутат України Олександр Онищенко буде оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу до кінця поточного тижня – 21 серпня. Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив директор НАБУ Артем Ситник.

«Онищенко вже оголошений у всеукраїнський розшук. Зараз ми закінчуємо переклад матеріалів, які необхідні для Інтерполу. Я думаю, що до кінця цього тижня всі процедури будуть дотримані і «червона картка» на нього буде виставлена», - обіцяє Ситник.

Він також розповів, що рахунки Онищенко в декількох банках, у тому числі в латвійському банкруті Trasta komercbanka дійсно заарештовані рішенням суду, документ спрямований в Латвію. «Всього на цих рахунках заарештовано близько 7 млн євро. Загальна ж сума арештованих активів, йдеться не тільки про гроші, а й майно, що становить близько 700 млн гривень», - говорить директор НАБУ.

Крім Онищенко по справі проходять інші фігуранти, які не затримані та знаходяться за кордоном. Також проводяться слідчі дії з приводу причетності до цього працівників «Укргазвидобування». Зазначимо, голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розраховує, що Велика Британія піддасть екстрадиції нардепа Олександра Онищенка, оскільки допомагала у створенні НАБУ.

Раніше Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату Олександру Онищенку. Також були заарештовані два депозитні субрахунки, відкриті на ім'я Онищенка, а також рахунки афілійованих з ним компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited у латвійських банках Privat Bank та Trasta komercbanka.

Як відомо, 27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Дане повідомлення передали захисту і родичам депутата 28 липня. 29 липняОнищенко заявив, що знаходиться у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку. У той же час він заявив, що поки не просив про надання політичного притулку.

5 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення «газової схеми». За попередніми даними, в результаті викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: