ООН відрядить до України свого посла

ООН відрядить до України свого посла

Україні та ООН доведеться переглянути підписану у 1992 році угоду, яка не відповідає реаліям

У 2019 році в системі ООН впроваджується так званий інститут послів, такий посол ООН діятиме і в Україні. Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко у своїй статті для «Дзеркала тижня».

«Відтепер такий посол ООН діятиме і в Україні. Але для його, а точніше - її повноцінного функціонування доведеться переглянути підписану ще в далекому 1992 році угоду між Україною та ООН, яка вже не відповідає сучасним реаліям», - вказав дипломат.

З його слів, тепер резиденти-координатори безпосередньо підпорядковуватимуться Генеральному секретарю ООН і вважатимуться найвищими представниками системи ООН у країнових офісах. Їхній мандат передбачатиме не лише реалізацію програм розвитку, як це було донедавна, а й поліпшення загальної координації між агенціями системи ООН та, можливо, найголовніше - підтримку урядів для запобігання кризам (гуманітарним, безпековим, політичним, техногенним).

На його думку, ширші повноваження резидентів-координаторів мають допомогти Генеральному секретареві тримати руку на пульсі на місцях з метою оперативнішого реагування. Відповідно, вимоги і відповідальність ООН теж посилюватимуться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: