Отруєння Скрипаля: У Держдепі розповіли про майбутні санкції проти Кремля

Отруєння Скрипаля: У Держдепі розповіли про майбутні санкції проти Кремля

США хочуть ввести санкції проти Росії «у повній відповідності з законом»

Сполучені Штати введуть проти Росії додаткові санкції у зв'язку із застосуванням хімічної зброї, однак Вашингтон повинен «ретельно прорахувати, яким буде ефект від цих санкцій на національну безпеку». Про це заявив 7 листопада, виступаючи на прес-брифінгу у Вашингтоні, заступник прес-секретаря Держдепартаменту США Роберт Палладіно.

Він відмовився відповісти на питання, коли саме будуть введені додаткові санкції, заявивши, що це «тривалий процес», і що США хочуть ввести санкції «у повній відповідності з законом».

«Ми повинні ретельно розглянути те, як ці санкції можуть вплинути на інтереси національної безпеки США... Поки що я можу сказати тільки це. Однак, ми ставимося до цього питання дуже серйозно», - підкреслив Палладіно, якого цитує Голос Америки.

Відповідаючи на питання ЗМІ, чи розглядає влада США призупинення дипломатичних відносин з Москвою в якості одного із можливих заходів санкцій, Палладіно повторив, що Держдепартамент «буде слідувати вимогам закону». Він додав, що не збирається передбачати, які саме санкції в результаті будуть введені проти Кремля.

Як відомо, у серпні Держдепартамент обіцяв ввести проти Росії «дуже жорсткі» санкції в разі, якщо Москва протягом 90 днів не гарантує відмови від використання хімічної зброї в майбутньому. Ці вимоги передбачені законом США від 1991 року про контроль над хімічною та біологічною зброєю і про заборону його військового застосування.

Питання про дотримання Москвою вимог американського законодавства виникло після спроби отруєння в Великобританії колишнього британського шпигуна і екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Британська поліція прийшла до висновку, що Скрипалів намагалися вбити за допомогою нервово-паралітичної отрути класу «Новачок». Ця отруйна речовина була розроблена в СРСР і, за даними поліції, до цих пір перебуває в арсеналі спецслужб Росії.

Нагадаємо, у вересні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

Пізніше з розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Також журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям Олександр Петров.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: