Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні в $350 млн

Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні в $350 млн

Документ ще має схвалити Сенат і підписати Дональд Трамп

Палата представників проголосувала за надання 350 млн. доларів на допомогу Україні в галузі безпеки й істотно розширила її напрямки.

Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці в Facebook.

«Палата представників Конгресу США схвалила проект закону про Бюджет США на 2018 на потреби національної оборони", який дозволяє виділення 350 млн. доларів для надання допомоги Україні в галузі безпеки. Ця сума відповідає торішньому рівню асигнувань», - йдеться в повідомленні.

У посольстві зазначили, що проект закону також дає дозвіл на надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру. Крім цього, в нього включені нові положення, які дозволяють використання кошти оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах країни поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення здатності повітряних і військово-морських сил нашої держави.

«Вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні кошти; кораблі прибережної дії і берегової охорони», - додали у посольстві.

Для вступу документа в силу його ще повинен схвалити Сенат і підписати президент США Дональд Трамп.

Нагадаємо, комітети з питань Збройних сил США Палати представників і Сенату   затвердили «компромісний»   проект оборонного бюджету на 2018 фінансовий рік, що передбачає $350 млн для України, в тому числі у вигляді летальної зброї.

«Закон дозволяє виділення $350 млн для надання Україні допомоги в галузі безпеки, включаючи оборонну летальну допомогу», - зазначається в документі.

При цьому уточнюється, що закон містить обмеження щодо виділення принаймні половини цих коштів, поки глава Пентагону не підтвердить, що Україна вжила значних заходів для реалізації інституційної реформи у сфері оборони.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: