Пашинський переконаний, що Україна введе візовий режим із Росією

Пашинський переконаний, що Україна введе візовий режим із Росією
Нардеп Сергій Пашинський
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Всі дії гілок влади щодо запровадження візового режиму з РФ повинні мати єдину стратегію, забезпечену законодавчо, зазначив Пашинський

Народний депутат від «Народного фронту», голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський впевнений, що Верховна Рада проголосує постанову про введення візового режиму з Російською Федерацією. Про це він заявив на телеканалі ZIK.

Політик наголосив, що Україна пішла на рішучі дії щодо РФ, заблокувавши сайти агресора.

«Оці всі дії інших гілок влади повинні мати єдину стратегію, забезпечену законодавчо. Але у нас демократична держава і інструментів закрити російські сайти мало – ми рік це робили», – сказав Пашинський.

За словами нардепа, відповідне рішення готувала РНБО. Наразі все імплементовано. Водночас якщо хтось з українців знає шляхи обходу заборони на користування російськими сайтами, Пашинський закликає розповідати про них СБУ.

Нагадаємо, що активні дискусії про впровадження візового режиму з Російською Федерацією тривають вже другий рік. 

Як повідомлялося, 1 червня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виступив за «якнайшвидше» запровадження візового режиму з Росією. 

Раніше Павло Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ України готове реалізувати введення візового режиму з Росією у разі прийняття відповідного рішення.

Нардеп Антон Геращенко стверджує, що рішення Верховної Ради для введення візового режиму з Росією не потрібне.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій сподівається, що наступного пленарного тижня на розгляд парламенту буде поставлено постанову про звернення до Міністерства закордонних справ України про введення візового режиму з Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: