Підозрюваний у розстрілах на Майдані Аброськін подав до суду проти Геращенко

Підозрюваний у розстрілах на Майдані Аброськін подав до суду проти Геращенко
Ірина Геращенко

Слухання у справі Геращенко перенесли на місяць через перезавантаженість суду

Один з беркутівців, прізвище якого фігурує в списках бойовиків на обмін і який підозрюється у розстрілах учасників Євромайдану, подав до суду проти представниці України у Тристоронній контактній групі та віце-спікерки Ради Ірини Геращенко.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Сьогодні у Печерському суді Києва мали відбутися слухання за позовом проти мене у справі захисту честі і гідності.......одного з підозрюваних в розстрілі Майдану беркутівців. Слухання на місяць перенесли через перезавантаженість суду», — повідомила вона.

За її словами, він подав до суду бо розцінив її слова про те, що перешкодою розблокування звільнення заручників є те, що бойовики включають в свої вимоги десятки осіб, які не мають жодного відношення до подій на Донбасі.

Як повідомив Громадському адвокат беркутівців Олександр Горошинський, позов проти Геращенко подав Павло Аброськін, якого підозрюють у розстрілах на Майдані 20 лютого. Більше того, за словами адвоката, з відповідними заявами у подальшому позиватимуться і інші його підзахисні.

«Чиновник такого рівня (Геращенко) має знати що таке презумпція невинуватості», — зазначив адвокат.

За словами Геращенко, у позовній заяві фігурують списки, оприлюднені нардепом Надією Савченко.

«Пам'ятаю , як після цих публікацій списків, переданих їй бойовиками, на нас ( на СБУ, Мінську групу) накинулися всі, мовляв, от бачите, який прогрес. Вона опублікувала списки! А ви що собі робите? Хоч, звичайно, всі ці публічні вкиди списків ніяк не сприяли й не могли сприяти самому звільненню, та ще й порушували закон про захист персональних даних», — зазначила вона.

Геращенко констатувала, що поки процес обміну дійсно заблоковано, бо «бойовики вимагають звільнити тих, хто не має жодного відношення до Донбасу».

«Серед цих персонажів люди різного процесуального статусу: засуджені злочинці, ті, по кому йде досудове розслідування й ті, чиї справи вже в суді. Тактика адвокатів беркуту очевидна- зробити з них жертв до суду. Примітно, що прізвища беркутівців фігурують в списках ОРДЛО, які фактично формує РФ. Тактика тих, хто блокує звільнення також очевидна- перекласти з хворої голови на здорову. Не вийде», — додала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: