Питання проблемних кредитів «Укрсоцбанку» буде вирішене за три роки

Питання проблемних кредитів «Укрсоцбанку» буде вирішене за три роки

Генеральний менеджер банку вважає, що причиною низької якості кредитного портфеля Укрсоцбанку стало поєднання декількох чинників

«Укрсоцбанк» вирішить ситуацію з низькою якістю кредитного портфеля протягом трьох років. Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив Іван Світек, генеральний менеджер банку.

«Ситуація (з якістю кредитного портфеля - ред.) поліпшується, причому з випередженням графіка. Після операції (з купівлі «Альфа-Груп» Укрсоцбанку - ред.) ми планували закрити питання по проблемних кредитах за п'ять років, але поточні темпи дають нам надію вирішити проблему за три роки », - розповів він в інтерв'ю Liga.net.

За словами банкіра, це стало можливим після впровадження в «Укрсоцбанку» експертизи «Альфа-Банку Україна» по роботі з клієнтами зі стягнення проблемної заборгованості.

«Ми пропонуємо клієнтам або добровільно продати заставу, або викупити у нас його за погодженою з банком ціною. В результаті кількість добровільних врегулювань виросло в п'ять разів: якщо раніше було 30-35 врегулювань в місяць, то зараз ця цифра зросла до 200. Ще стільки ж щомісяця врегулюється в примусовому порядку», - заявив генеральний менеджер.

Іван Світек вважає, що причиною низької якості кредитного портфеля «Укрсоцбанку» стало поєднання декількох чинників.

«Укрсоцбанк зразка 2007 року був найбільшим банком з іпотечного та автокредитування. Кредитування тоді було в основному у валюті. Тобто питання, в тому числі, і до менеджменту щодо оцінки ризиків падіння цін на нерухомість і девальвації. Є питання щодо якості роботи з проблемним портфелем. Але ми вважаємо за краще не шукати винних, а працювати», - зазначив топ-менеджер двох банків.

Також банкір зазначив, що якість кредитного портфеля «Альфа-Банку Україна» вища, ніж в «Укрсоцбанку».

«В Альфа-Банку Україна в цілому інша ситуація, у порівнянні з Укрсоцбанком - угоди більш структуровані, і кредити гасяться набагато краще», - пояснив Іван Світек.

Крім того, топ-менеджер двох банків зазначив, що не планує скорочувати або збільшувати мережу відділень.

«У двох наших банків зараз 340 відділень, при цьому вони працюють в середньому вдвічі ефективніше, ніж мережі інших банків. Так, за підсумками першого півріччя у нас було всього 3,5% точок продажів від загальної кількості по банківській системі, але на них припадало 7,4% коштів фізосіб, а за строковими депозитами частка була ще більше - 8,1%. Так що в розширенні мережі ми поки сенсу не бачимо, хіба що точково, де буде така потреба», - сказав банкір в інтерв'ю.

«Альфа-Банк Україна» і «Укрсоцбанк» - універсальні банки з приватним міжнародним капіталом, які входять до складу міжнародної банківської групи ABH Holdings S.A.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: