Південна Корея готова застосувати «графітові бомби» проти Північної Кореї

Південна Корея готова застосувати «графітові бомби» проти Північної Кореї

Вперше бомби-блекаути були використані Сполученими Штатами в Іраку у 1990 році

Південна Корея готова застосувати «графітові бомби» проти Північної Кореї у разі розгортання війни на Корейському півострові. «Графітові бомби» — це умовне позначення бомби, розрив якої призводить до відключення електрики.

Про це повідомляє The Guardian.

Південна Корея активно прагне збільшити свої оборонні можливості проти Півночі і хоче розвивати «графітові бомби», адже вони не є смертельними для місцевих мешканців.

Вперше бомби-блекаути були використані Сполученими Штатами в Іраку у 1990 році, коли «хмара» з вуглецевими волокнами потрапила на електричні компоненти і спричинила короткі замикання.

Міністр оборони Сполучених Штатів Джеймс Меттіс заявив, що армія США повинна бути готова до можливого військового вирішення питання Північної Кореї.

Раніше у Південній Кореї заявили, що Корейська Народно-Демократична Республіка готується до нових ракетних випробувань.

До слова, у своєму виступі на Генасамблеї ООН президент США Дональд Трамп заявив, що світова спільнота має «відкинути загрози суверенітету, які спостерігаються від України до Південнокитайського моря».

Також Трамп заявив про загрозу, яка йде від «маргінальних держав», надавши вкрай різкі оцінки Ірану та Північній Кореї. За його словами, якщо Пхеньян не згорне ядерні випробування, «США не матимуть іншого вибору, окрім як цілковито знищити Північну Корею».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: