Поліція розслідує п’ять кримінальних проваджень стосовно блокування доріг «євробляхерами»

Поліція розслідує п’ять кримінальних проваджень стосовно блокування доріг «євробляхерами»

Поліція закликала водіїв нерозмитнених автомобілів проводити акції протесту в рамках правового поля

Станом на 21 листопада поліція відкрила і розслідує п’ять кримінальних проваджень (в рамках статті 279 Кримінального кодексу України) за фактом блокування доріг у Рівненській, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції України.

«21 листопада у низці регіонів держави тривають масові заходи водіїв транспортних засобів на єврономерах. За попередніми підрахунками, станом на ранок загальна кількість учасників загалом по державі становить понад тисячу осіб. Найбільша кількість зафіксована у Дніпропетровській (160 осіб/90 авто), Житомирській (100 осіб/50 авто), Львівській (150 осіб/70 авто) та Чернігівській областях (150 осіб/82 авто)», - заявили в поліції.

Зазначається, що рух на автошляхах, через блокування доріг водіями нерозмитнених автомобілів, залишається частково обмеженим у семи регіонах держави: Волинській (с. Княгининок, траса М-19), Житомирській (с. Грозине, траса М-07; с. Березиное, траса М-06), Кіровоградській (с. Степове, траса Н-14), Львівській (с. Розвадів, траса М-06); с. Милятин, траса М-06), Одеській (Біляївський р-н., с. Дачне, траса М-05), Полтавській (м. Кременчук) та Чернігівській областях (ПКПП «Яриловичі», траса М-01).

«Національна поліція України вкотре наголошує: кожен громадянин має гарантоване Конституцією право на мирний протест. Водночас обов’язком органів державної влади, зокрема Нацполіції, є не лише забезпечити права учасників таких мирних зібрань, а й не допустити порушення конституційних прав інших громадян, які не є учасниками цих масових заходів. Зокрема, їхнього права на вільне пересування», - говориться у повідомленні.

Поліція закликала водіїв нерозмитнених автомобілів проводити акції протесту в рамках правового поля, не порушуючи прав інших громадян. В разі подальших спроб блокування транспортних комунікацій до правопорушників будуть застосовуватися передбачені законом заходи.

Як відомо, власники автомобілів на єврономерах анонсували чергову безстрокову акцію протесту на 20 листопада. Акція відбувається по всій Україні.

Як заявила громадська організація «АвтоЄвроСила», акції громадянської непокори «будуть безстроковими і відбуватимуться до моменту отримання результатів з питання скасування законопроектів №8487 і №8488, які були ухвалені без урахування вимог громадськості, зокрема – про скасування коефіцієнта віку в розрахунку вартості акцизу».

Під час акції протесту власників авто на європейських номерах в урядовому кварталі Києва 20 листопада правоохоронці затримали трьох людей.

21 листопада у Верховній Раді не набралося голосів, щоб скасувати рішення про зміни до Податкового кодексу щодо нових правил оподаткування авто на єврономерах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: