Поліція склала 15 адмінпротоколів з початку передвиборчої кампанії

Поліція склала 15 адмінпротоколів з початку передвиборчої кампанії
До поліції надійшло понад 50 повідомлень про можливі порушення у сфері виборчого права 

Переважна частина порушень стосується відсутності всієї передбаченої законодавством інформації на агітаційній продукції

За час цьогорічної виборчої кампанії поліція вже склала 15 адмінпротоколів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Національної поліції

Як зазначається, до поліції вже надійшло 52 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Ці порушення були виявлені на території 14 областей України. За всіма цими повідомленнями правоохоронці проводять перевірку.

Переважна кількість повідомлень стосуються відсутності на агітаційній продукції всієї передбаченої законодавством інформації – про установу, яка здійснила друк продукції, її тираж тощо. Відтак поліція встановлює власників носіїв реклами та осіб, відповідальних за випуск агітаційної продукції.

Повідомляється, що на сьогодні поліцейські вже склали 15 адміністративних матеріалів. Вони складені за ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Стаття передбачає адміністративну відповідальність за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

У поліції наголошують, що усі складені адміністративні матеріали будуть направлені до суду для прийняття рішення. 

 До вашої уваги: 

  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: