Поліція затримала чотирьох осіб, які намагалися вбити керівника аграрної корпорації

Поліція затримала чотирьох осіб, які намагалися вбити керівника аграрної корпорації

За словами Князєва, нападники сподівалися, що корпорацію очолить підконтрольна їм кандидатура після того, як вони вб'ють теперішніх керівників

Правоохоронці затримали 4 зловмисників, які підозрюються у замаху на вбивство керівника ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник Національної поліції Сергій Князєв.

Він розповів, як 10 листопада 2017 року у Києві невідомий проломив голову керівнику державного підприємства, а через деякий час іншому керівнику прив’язали бойову гранату до авто.

Тоді граната не спрацювала через різке зниження температури повітря, що врятувало життя багатьох людей, адже авто було припарковане у людному місці столиці.

Правоохороці з'ясували, що замахи відбуватися через професійну діяльність посадовців: у такий спосіб злочинці намагалися примусити керівників до розкрадання державних коштів.

«Прикриваючись підробленими договорами експортування, учасники злочинної схеми проводили фіктивні закупки зерна. Але задум було не так просто здійснити, бо керівники намагалися завадити таким махінаціям, призупинивши оплату по договорам», - наголосив Князєв.

За його словами, нападники сподівалися, що корпорацію очолить підконтрольна їм кандидатура після того, як вони вб'ють теперішніх керівників. Втім, на заваді їхнім планам стали правоохоронці спільно з Головним управлінням розвідки Міноборони.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: