Польща підтримує включення України до ініціативи Тримор’я

Польща підтримує включення України до ініціативи Тримор’я

Ініціатива Тримор’я нині охоплює 12 держав між Балтійським, Адріатичним та Чорним морями

Карпатський єврорегіон – це праця цілого покоління, яке підготувало шлях для розвитку, зокрема, такої ініціативи як Тримор’я. Правильними є постулати, щоби ця міжнародна співпраця охоплювала країни, розташовані на схід від Шенгенської зони – Україну, Молдову, кавказькі держави Про це заявив у Ряшеві маршал польського Сейму Марек Кухцінський, передає «Польське Радіо». 

«Якщо ми думаємо про майбутнє, про такі ініціативи і розвиток таких ініціатив як Міжмор’я (чи Тримор’я), то виразно видно, що Карпатський єврорегіон підготував шлях до простішого розвитку такої співпраці. Я вважаю, що правильними є постулати, щоби ця міжнародна співпраця охоплювала країни, розташовані на схід від Шенгенської зони – Україну, Молдову, кавказькі держави», - сказав він. 

Ініціатива Тримор’я нині охоплює 12 держав між Балтійським, Адріатичним та Чорним морями: Австрію, Болгарію, Хорватію, Чехію, Естонію, Литву, Латвію, Польщу, Румунію, Словаччину, Словенію та Угорщину.

Карпатський єврорегіон об’єднує 19 адміністративних одиниць, розташованих у п’яти державах – Україні, Румунії, Польщі, Словаччині та Угорщині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: