Польська поліція затримала вандала, який розмалював українське консульство

Польська поліція затримала вандала, який розмалював українське консульство

Чоловік не зміг чітко пояснити мотиви своїх дій

Вандал, який 30 вересня «розмалював» червоною фарбою почесне консульство України в Ряшеві, був затриманий польською поліцією, визнав свою провину і готовий понести відповідне покарання.

Про це повідомив речник міської поліції Ряшева Адам Шельонг.

«Поліція ідентифікувала і затримала цю особу минулої п'ятниці (6 жовтня). Це 35-річний житель Ряшева. Йому висунуто звинувачення за статтею щодо закликів до ненависті на національному грунті. Він визнав провину і добровільно висловив готовність понести покарання», - повідомив Шельонг.

За його словами, особа не змогла чітко пояснити мотиви своїх дій. Водночас, речник ряшівської поліції зазначив, що ця особа не пов'язана з якимись організаціями радикального характеру.

За скоєне вандалу загрожує покарання до двох років ув'язнення.

Як інформувало агентство, на будинку консульства вандал написав польською мовою: «Україна - ОУН-УПА», Waffen SS Galitzien, біля герба України намалював шибеницю і напис Raus (нім. мовою «геть»), свастику і напис російською «нет».

Після скоєння злочину посольство України у Варшаві направило до МЗС Польщі ноту, в якій, зокрема, попросило польську владу гарантувати безпеку всім українським консульським установам у Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: