Полтавщина: 600 тис. курей, які задихнулись на птахофабриці, два тижні ніхто не утилізує

Полтавщина: 600 тис. курей, які задихнулись на птахофабриці, два тижні ніхто не утилізує
Очільник Полтавської облдержадміністрації відвідав Кременчуцьку птахофабрику у селі Потоки

Полтавська область опинилась на межі екологічної катастрофи: птахофабрика досі не утилізувала загиблих курей

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синегубов відвідав «Кременчуцьку птахофабрику», яка входить в структуру холдингу «Інтер-Агросистема», де 2 травня загинули 600 тис. курей.

Про це повідомляє пресслужба Полтавської ОДА.

Голова ОДА зазначив, що підприємство не змогло самостійно вирішити проблему і не було готове до надзвичайної ситуації.

«Те, що відбулося на підприємстві - біда. Ми розуміємо, що птахофабрика зазнала суттєвих втрат. Але повинні розуміти, що ця надзвичайна ситуація місцевого рівня повинна бути ліквідована. Керівництво птахофабрики обіцяло найближчим часом укласти договори на утилізацію біомаси і почати утилізацію. Але поки нічого не відбувається, окрім бонітування птиці», - зазначив Олег Синегубов.

Він також зазначив, що поховання птиці на орендованих підприємством землях, за селом Потоки, є тимчасовим. І вся біомаса повинна бути утилізована.

«Загиблі птахи повинні бути утилізовані. Ми розуміємо їх втрати, але не можемо допустити нанесення шкоди навколишньому середовищу», - зазначив глава ОДА.

Згідно з повідомленням, правоохоронці відкрили мінімум три кримінальні провадження: розслідують причини і обставини загибелі птиці.

У свою чергу керівник Кременчуцької птахофабрики Валерій Вакух зазначив, що процедура тимчасового поховання проводиться з урахуванням всіх норм.

«Пріоритет був навести порядок на птахофабриці. Тому були всі зайняті цією роботою. Найближчим часом буде складено відповідні графіки. Фабрика нічого не утилізує, адже немає спеціалізованого транспорту. Ми використовуємо плівку, придатність якої 100 років. Дана плівка виключає потрапляння в воду і грунт шкідливих речовин. На даний момент це безпечно», - розповів він.

У повідомленні вказується, що вивозити біомасу з цього місця повинні були почати вже на цьому тижні.

«Ви говорили, що є укладені договори з підприємствами, які проводять утилізацію. Пішли на вам зустріч, дозволу зробити тимчасове поховання. Але у вас немає висновків фахівців з даної території і її екологічного стану», - звернувся до керівника птахофабрики заступник голови ОДА Євген Греков.

Глава Полтавської ОДА дав підприємству кілька днів для старту утилізації.

Зазначимо, що попередньою причиною масового мору курей на Кременчуцькій птахофабриці називають аварійне відключення електропостачання на трансформаторній підстанції, в результаті чого відключилася система вентиляції на птахофабриці.

Як повідомлялося раніше, на птахофабриці під Кременчуком задихнулися сотні тисяч курей

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: