Помічник Варфоломія розказав, як приймалося рішення про зняття анафеми з Філарета

Помічник Варфоломія розказав, як приймалося рішення про зняття анафеми з Філарета

Константинопольський патріархат 11 жовтня зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета

«Святійший патріарх Варфоломій не ухвалює швидких і поверхневих рішень», - підкреслив владика Макаріос

Синод Вселенського патріархату розглянув апеляцію предстоятеля УПЦ КП патріарха Філарета з рішучістю і одностайністю.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив помічник Вселенського патріарха, професор Патріаршої академії Криту Макаріос Христопольський.

«Святійший патріарх Варфоломій не ухвалює швидких і поверхневих рішень. Хоча це рішення було ухвалено на останньому синоді, Вселенський патріархат протягом багатьох років вивчав дане питання», - зазначив владика Макаріос.

За словами представника Константинополя, предстоятель УПЦ КП «подав Святійшому патріарху Варфоломію шість апеляцій «екліту», і  кілька років тому була створена спільна комісія з ієрархів Вселенського патріархату і ієрархів Російської церкви для вивчення церковного розколу в Україні».

«На жаль, Московська церква необгрунтовано перервала роботу цієї комісії, і з того часу відповідальна за те, що не докладалося жодних зусиль до вирішення цієї проблеми. Проте в розумінні ієрархів нашої патріархії дозріла необхідність розгляду апеляції «екліту» Філарета. Патріарх Варфоломій виніс це на розгляд синоду в слушний час. Не лише не виникло ніяких заперечень, але навпаки, з великою рішучістю і участю було ухвалено одностайне рішення», - зауважив владика Макаріос.

Нагадаємо, 11 жовтня Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: