Помпео запевнив, що США не надсилатимуть американців у Росію на допити

Помпео запевнив, що США не надсилатимуть американців у Росію на допити
Держсекретар США Майк Помпео

Адміністрація Трампа не збирається надсилати або примушувати американців приїжджати до Росії для допитів

Після того, як Сенат США прийняв резолюцію на захист американських офіційних осіб від допитів іноземними державами, глава Держдепартаменту Майк Помпео підтвердив намір дотримуватися такої позиції.

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу CBN, текст якого поширило в понеділок зовнішньополітичне відомство США.

«Адміністрація (президента Трампа – ред.) не збирається надсилати або примушувати американців приїжджати до Росії для того, щоб бути допитаними Володимиром Путіним і його командою», - відповів Помпео на пряме запитання ведучого.

Він зазначив, що хоча президент Трамп і оцінює зустріч з Путіним у Гельсінкі 16 липня як можливість для створення прямого каналу спілкування, він все ж усвідомлює, що інтереси обох держав не поділяються повною мірою.

Раніше Помпео заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, що Москва порушила домовленості щодо Сирії.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки щодо втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не тільки в таборі демократів, але й серед республіканців.

Раніше сенатор-республіканець Джон Маккейн розкритикував понеділкову прес-конференцію в Гельсінкі президента США Дональда Трампа і його російського колеги Володимира Путіна.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте також статтю: Побачення у Гельсінкі. Як Путін і Трамп «добре поговорили» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: