Помпео запевнив, що ніколи не визнає анексію Криму

Помпео запевнив, що ніколи не визнає анексію Криму
Майк Помпео

Помпео вважає що санкції накладені на РФ через її агресію в Україні повинні залишатися в силі

Кандидат на пост держсекретаря США Майк Помпео заявив, що за час перебування на посаді Держсекретаря він ніколи не визнає російську анексію Криму.

Про це Помпео заявив на засіданні міжнародного комітету Сенату США.

Помпео заявив, що підтримує продовження надання України смертоносної зброї, щоб українці могли себе захистити.

Також, на питання: «Ви обіцяєте, що США за час вашого перебування на посаді Держсекретаря ніколи не визнає анексію Криму?», Помпео відповів: «Так, сенатор, я буду боротися, щоб цього не сталося. Це рішення президента, але так, такий крок був би абсолютно неприйнятним».

Крім того, він погодився з тим, що санкції накладені на Росію через її агресію в Україні повинні залишатися в силі до тих пір, поки Росія не виконає положення Мінських домовленостей і припинить свою агресію.

 «Ще багато роботи належить зробити. Багато роботи потрібно зробити щодо санкцій ... Володимир Путін не сприйняв наше послання в повній мірі, і ми будемо працювати над цим. Але це повинно бути більше, ніж санкції», - зазначив він.

Помпео уточнив, що перелік дій адміністрації США, які можуть підняти ціну агресії для Володимира Путіна, досить великий.

Нагадаємо, раніше кандидат на пост держсекретаря США Майк Помпео пообіцяв оновлений підхід до стримування Росії і завершення м'якої політики, зі свого боку.

Нагадаємо, 13 березня повідомлялося, що президент США Дональд Трамп заявив про звільнення Рекса Тіллерсона з посади держсекретаря, його місце отримав директор ЦРУ Майк Помпео.

Раніше повідомлялося, що державний секретар США Рекс Тіллерсон звинуватив Росію в причетності до отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: